2024-05-08T01:44:38+03:00



Инвестирането в сребро става все по-надежден и високо възвращаем начин за инвестиция в днешно време. В последните години светът претърпя немалко кризи, които силно влияят на цената на среброто и златото - цената върви нагоре всеки път когато света е “разклатен” от непредвидена криза.Какво е среброто, какви са плюсовете и минусите за инвестиция в сребро и каква е неговата възвращаемост - на тези въпроси можете да откриете отговор в нашата статия.

История на среброто

Историята на среброто датира още от древни времена и е неповторима, поради специалните качества, които отличават среброто от всеки друг метал и го правят толкова ценен за всички цивилизации през историята:
  • Рядкост

  • Издръжливост

  • Ковкост

  • Наличието му в чист вид в природата

  • Атрактивен и завладяващ външен вид

Хората познават и използват среброто от близо 5000 години и са го използвали под най-различни форми. Има доказателства, че хората са разбрали как да отделят ценния метал от останалите вещества още през 3000 г. пр.н.е. Среброто се е използвало за  съдове за хранене и пиене, ползвали го за валута, като доказателства за това могат да се открият още в първата книга на Стария завет.

В световната история до момента и във всяка култура среброто винаги е било символ на царственост,блясък и богатство.Той е сред първите ценни метали, открити от човечеството и именно заради своята красота, рядкост и устойчивост има толкова важна роля в развитието на човешката цивилизация.

 Цялостната концепция за на парите също произлиза от среброто. Първите монети са били изработени от сребро.Златните и сребърни монети заменили бартерните споразумения, което наистина  улеснило търговията по онова време.  


В наши дни свързването на среброто с парите продължава да бъде факт и дори да става още по-динамично със събитията,които се случват в света в последните години.



Защо закупуване на сребро е една от най-надеждните инвестиции

Спокойно можем да кажем, че цената на среброто значително нараства в дългосрочен план. Особено ако погледнем представянето на ценния метал през последните 20 години
Ето някои от най-значимите причини, заради които си струва да заложите на инвестиция в сребро
  1. Защита от инфлация, в която  инвестирането в сребро е доказало своите изключителни качества през годините

  2. Стойност, която се пренася през годините и не спада, а значително се покачва.

  3. Възможности за капиталови печалби и постигане на финансови цели.

  4. Много високата ликвидност на златото

  5. Поради високата ликвидност можете да се възползвате от ниски инвестиционни разходи (спредове и комисионни).

  6. Ниска първоначална инвестиция.

Сребърните бижута като инвестиция

Един от популярните начини за инвестиция в сребро е чрез закупуване на сребърни бижута. Освен,че се грижите за финансовата си сигурност, получавате и лично удовлетворение от стила и лукса, който ви носят сребърните бижута. Важно е да се спомене,че най-предпочитаните сребърни бижута за инвестиция са тези с най-чиста проба - а именно сребро проба 999, каквито са и бижутата Adaria (каталог бижута) тъй като това е най-чистата проба сребро без примеси и следователно сребърните бижута проба 999 имат най-висока ликвидност.


Полускъпоценните и скъпоценни камъни като инвестиция

Не на последно място трябва да се изтъкне и това, че камъните в сребърните бижута също имат немалка стойност. Ако имате бижута от скъпоценни камъни - като например рубин, изумруд, сапфир, танзанит, стойността на вашето бижу е значително по-голяма, тъй като скъпоценните камъни също могат да бъдат разглеждани като инвестиция. Разбира се, при покупка на бижу трябва да вземете предвид някои фактори, които определят стойността на даден камък - като например чистотата му, грамаж, големина и др.Освен скъпоценните, и полускъпоценните камъни често имат колекционерска стойност, освен красотата, с която ни радват. 
Нашите предложения за полускъпоценни и скъпоценни камъни можете да откриете тук

5 причини да закупите сребърно бижу


  • Сребърните бижута са полезни за здравето ни

Сребърните йони и сребърните съединения действат антибактериално и унищожават болестотворни бактерии, вируси, водорасли и гъбички .Това антимикробно действие е известно отдавна на човечеството и някога хората са държали водата в сребърни съдове или са пускали сребърна монета, за да предпазят течностите от разваляне. За лекуване на рани се използва „сребърен памук“ и „сребърна марля“, предварително напоени със сребърен нитрат и изсушени (йоните Ag+ имат дезинфекционно действие). Антимикробното действие на среброто продължава да е предмет на научни изследвания.
  • Сребро проба 999 е хипоалергенен метал

На всеки се е случвало да носи аксесоари и бижута от неблагородни метали, и често при тях се получава алергична реакция - зачервяване,сърбеж,цветни петна. При сребърните бижута, изработени от проба 999 не бихте имали подобни проблеми - сребро проба 999 е хипоалергенно чисто сребро без примеси и никога не бихте получили алергична реакция, а напротив. Дори най-алергичните дами могат напълно да се доверят на сребърните бижута Adaria
  • Среброто винаги ще бъде на мода

Това е неоспорим факт! Сребърните бижута и аксесоари никога няма да се превърнат в демоде, да се “изтъркат” или да излязат от мода. И е наистина малко вероятно някой да ви направи лош коментар ако забележи,че носите сребърни бижута. Напротив, среброто добавя стойност и лукс към всеки, който го носи и спомага всяка една визия да изглежда “скъпа”
  • Среброто е символ на статус
И не на последно място в нашия списък от причини е фактът, че сребърните бижута винаги са се равнявали на висок статус. От Древен Египет до днес притежаването и носенето на какъвто и да било вид аксесоар от благороден метал символизира висока позиция в обществото. По-просто казано: ако разполагате и инвестирате в сребърни бижута, означава, че разполагате и с финансовите средства да си ги закупите. Даже и да не търсите този ефект, чрез закупуване на сребърни бижута, все пак ще го получите, така че можем да наречем явлението “бонус”.


Заключение

Среброто и сребърните бижута определено са добра инвестиция и тази тенденция няма тенденция да спадне в скоро време. Едно сребърно бижу може да направи много за Вас - да повдигне самочувствието ви, да повдигне настроението ви, да украси и обогати визията ви и разбира се, да послужи като инвестиция.
 
Надяваме се тази статия да ви е била полезна и интересна. Ако сме ви убедили, че сребърните бижута си струват като инвестиция, можете да посетите нашия онлайн магазин от тук и да разгледате нашата колекция от ръчно изработени сребърни бижута или да изберете бижу на живо в нашия физически магазин, намиращ се на бул. Васил Левски 48, София! Заповядайте!

Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност