2024-05-10T00:29:32+03:00



Убедена съм, че клиентите на Adaria Handmade нямат нужда от убеждение в предимствата на ръчно изработените бижута, но все пак ще ви покажа моите топ 7 предимства!

Та…

Ако често се разхождате из моловете, със сигурност сте забелязали, че скъпата, но откровено скучна масова бижутерия е на всеки ъгъл.


Това е така, тъй като основната цел на тези големи търговски пространства е да предлагат на клиентите най-известните марки, независимо дали става дума за дрехи, бижута, или др., и в по-голямата част от случаите тези брандове предлагат възможно най-скъпата стока на пазара.


По неписано правило моловете отдават търговската си площ под наем най-вече на световно известни марки и брандове, които, разбира се , нямат нищо общо с финансовите възможности на дребните занаятчии и търговци, които не са надежден наемодател за моловете щом стане дума за плащане на наеми и реклами.

Но да се върнем на разнообразието (или не), което предлагат повечето магазини в мола и да разгледаме малко по-подробно морето от дрънкулки, скъпи бижута, блестяща гама от сребърни, златни и др. аксесоари от благородни или не метали, които сякаш крещят от всяка бляскава витрина „Купи ме сега!“…


Неоспорим факт е, че това са красиви бижута и аксесоари, които всяка жена с удоволствие би притежавала и носила, но замисляли ли сте се какво стои зад „масовост“?

Какво печелите когато си закупите поредното скъпо украшение, същото като това на вашата колежка, приятелка, майка, както и още стотици жени по света… ?

Истински уникати в тези бижутерийни магазини няма да откриете!


В повечето случаи става въпрос за масово производство на бройки бижута или за поредица от повтарящи се или близки мотиви, които правят бижутата трудно различими.

Ще отбележим и редица други „скрити фактори“ в които неволно участвате, когато купувате от верига магазини или щанд за „китайски джунджурийки“ – лошото качество и неетичните условия на труд са само върхът на айсберга, наречен „масова бижутерия“.

Тези фактори изчезват когато предпочетете да купите ръчно изработено бижу от независим творец или малък бизнес, които изработват бижута в значително по-малки количества и именно поради това имат възможност да вложат истинска прецизност, вдъхновение и душа в бижутата, които произвеждат!

Ето и моите 8 предимства на ръчно изработените бижута пред масовата бижутерия:


  1. По-високо качество и стойност – някои хора могат да не се съгласят, но ръчно изработените бижута имат предимството да бъдат създадени от две човешки ръце, за разлика от масовото фабрично производство, което ще намерите във всички големи вериги бижутерийни магазини. Това, което често получавате, купувайки от тези масови магазини, са буквално бижута принтирани върху полимер, от който след това се изливат бижутата, по множество бройки наведнъж, от благороден метал. Малко шлайфане, малко доизпипване за блясък, и бижуто, заедно с още 100 абсолютно идентични на него отиват по лъскавите витрини на моловете. Самите витрини винаги са много добре аранжирани - с луксозни материали, поставки, с богато осветление, но ако се вгледате малко повече, забелязвате, че представеното бижу, само по себе си.. ами не е кой знае какво.


  1. Ръчно изработените бижута са неповторими, те са уникати – когато купувате ръчно изработени бижута от занаятчийница, малко физическо магазинче или хендмейд онлайн бутик, можете да сте сигурни, че това, което сте закупили не съществува никъде другаде по света! Тъй като бижуто е изработено от човек, а не от машина, е невъзможно да бъде изработено дадено бижу няколко пъти по напълно идентичен начин. Причините за това са разнообразни -  ако става дума за бижутата на Adaria Handmade , първата и основна причина е, че в природата не съществуват два еднакви камъка; други причини са енергията ,емоцията и вътрешното усещане, които творецът е вложил в бижуто  и не на последно място – всеки творец изпитва нужда да се развива и да експериментира и твори винаги различно.

  1. Подкрепяте малкия бизнес – Собствениците на малък бизнес, както на бижута, така и в други сфери, често се отказват , притиснати не толкова от финансови условия, а от морето от конкуренция на големите фирми за масова бижутерия! Добър пример за това е това как големите хранителни вериги унищожиха дребните бакалии. Абсолютно същото се случва във всяка друга сфера на бизнес, включително и тази, свързана с производството и продажбата на бижута. Не позволявайте малките бизнеси да изчезнат!


  1. Подкрепа на Изкуството – когато купувате ръчно изработени изделия, вие подкрепяте изкуството.  Всеки занаят е изкуство, разработван в течение на хиляди години и изучаван до тънкост в много безсънни нощи и тревожни дни. Инвестирайки в хендмейд творения, изработени от местни занаятчии, вие  освен,че подкрепяте една мечта на творец, подсигурявате работа и на бъдещите поколения.


  1. Персонализирани поръчки и отношение! – Избирайки творец с малък бизнес за ръчно изработени бижута, в повечето случаи имате привилегията да изминете заедно с творецът по пътя на изработка, да поръчате бижу по поръчка и да насочите процесът как точно, и с какви камъни, дизайн искате да бъде изработено бижуто, за което си мечтаете. Освен нещо уникално и оригинално, изработено специално за Вас, получавате лично отношения и немалка доза удовлетворение!



  1. Гаранция – Всяко закупено бижу се износва след време. В случаят с ръчно изработените бижута, шансът малък бизнес да ви позволи замяна или да извърши ремонт на бижу, защо не и безплатно, е сравнително по-голяма от алтернативата с големите фирми за бижута.


  1.  Материалите са добити по етичен начин

Когато става въпрос за снабдяване с материали, повечето творци на ръчно изработени бижута са придирчиви. Те отделят значително време за намиране на най-висококачествените материали за всеки артикул. Едва след като занаятчията е избрал подходящия материал, той може да започне работа по своето изделие. Тъй като майсторите не желаят да правят компромиси, процесът на изработка ще бъде много по-скъп, отколкото ако се използват алтернативни (по-евтини/нискокачествени) материали. За да изработи възможно най-качествените бижута, на занаятчията може да се наложи да работи с най-различни търговци. Това правило обаче не се прилага за масово произвежданите изделия. При бижутата на Adaria например, можете да бъдете сигурни, че получавате бижу, изработено от най-чистата проба сребро 999, както и висококачествени естествени камъни, всеки един избиран с внимание и усет.


  1. Повече, за по-малко пари  – Често цените на масовите бижута са по-ниски от тези на ръчно изработените бижута уникати, но  нерядко и обратното е вярно. Много често творец може да ви предложи много по-изгодна цена за много по-високо качество и стойност. При всички случаи, срещу всяка цена, трябва да получите качество в дългосрочен план.




Изработвайки ново бижу или създавайки картина върху платно, можете да бъдете сигурни, че освен внимание към детайла, творците влагат във всяко свое изделие голямо количество от своята душа, креативност, страст и любов… Бъдете сигурни, че когато един човек минава през пълния процес на създаването на ново, малко, но ценно произведение, наистина му „пука“ за крайния резултат и за впечатлението, което ще остави или направи с него.

В заключение, ръчно изработените бижута , и като цяло хендмейд изделията, си остават едни от най-оригиналните подаръци за вашите любими хора! Най-доброто нещо, което се е случило на индустрията за аксесоари, са ръчно изработените бижута. Можете да поръчате изделие, изработено специално за Вас на ръка от висококачествени материали, което гарантирано ще носите с удоволствие дълго време. Ръчно изработените по поръчка бижута си заслужават всяка стотинка заради вложеното в тях чувство,уникалност и артистично докосване!



Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност